2018:års stipendiat av Jim Åhls minnesfond

Foto:bildbyrån

Juryns motivering: Till en glad och positiv tjej som tränar med stort fokus och engagemang i skidspåret. Med en fin insats i Senior-SM sprinten, glider hon nu vidare med fortsatt goda resultat, mot det stora målet vinter OS i Beijing 2022. 2018:års stipendiat, och den 5:e i ordningen, av Jim Åhls minnesfond är Johanna Hagström, Ulricehamns IF.

Foto: Bildbyrån

Johanna beskriver sig själv:  Jag är en mycket driven och positiv 20-årig längdåkartjej som till sommaren avslutar mina gymnasiestudier i Ulricehamn. Jag har alltid varit väldigt idrottsintresserad och sysslat med flera olika idrotter, som t.ex. orientering, skidor och friidrott. På somrarna försöker jag hinna med att delta på så många orienteringstävlingar som möjligt, då detta likt skidåkningen är en stor del av mitt och min familjs liv. Till vardags bor jag just nu i Falköping hos mina föräldrar och har två storasyskon. Utöver mina idrottsintressen har jag även ett stort intresse för musik och spelar flera olika instrument. Till hösten har jag sökt in till lärarprogrammet med inriktning; idrott och matematik på Högskolan Dalarna.

Foto: Rolf Zetterberg

Jag har alltid brunnit för idrott i allmänhet och speciellt längdskidåkning, som på senare år upptagit i stort sett hela mitt liv. Det roligaste med att tävla i längdskidåkning är att jag får göra det jag gillar mest, samt träffa många olika kompisar och få chansen att lära känna nya människor från hela Sverige och världen. Jag försöker alltid att vara positiv och stöttande när jag är ute och tävlar, då mina konkurrenter även är mina närmaste vänner. På träningar är jag väldigt fokuserad och engagerad för att lära mig och utvecklas så mycket som möjligt. Det är en stor ära för mig att bli tilldelad detta stipendium och det skulle hjälpa mig väldigt mycket i min forsatta satsning mot att kunna försörja mig på längdskidåkningen.

Johanna har fina resultat från säsongen 2017/18 med b.la ett stafettbrons från junior-VM en individuell 5:e plats  och sedan imponerade hon stort på skid-SM med  3:e tid på prologen (4:e plats till i finalen) före världsstjärnor som Charlotte Kalla och Anna Haag.

/Juryn

SparaSpara

SparaSpara

SparaSparaSparaSpara

SparaSpara